Open mic runoilta osana Salon runoviikkoa

Tervetuloa mukaan Open mic -lavarunotilaisuuteen Kulttuuritalo Villiin torstaina 9.11.2023!

Illan aloittavat turkulainen runoilija Hanna Storm ja salosaiset Anne Saarinen ja Asko Lehtonen, juontajana Tom Linkinen.

Hanna Storm on Turussa asuva runoilija ja esiintyjä, joka on tarkastellut taiteessaan ulkopuolisuutta, yksinäisyyttä ja valintojen tekemistä. Esikoiskokoelmassaan kutsun itseni kylään (Aviador 2018) Storm tarkasteli identiteetin muodostamista, kaupunkitilaa ja nuoruutta. Toisessa kokoelmassaan Kanootin säilyttämisestä talven yli (Aviador 2020) hän käsitteli lapsuutta, maapallon tulevaisuuteen liittyviä uhkia sekä luonnossa tapahtuvia muutoksia isän ja lapsen suhteen kautta. Stormin kolmas elokuussa ilmestynyt kokoelma Silittäisinkö häntä vähän (Aviador) pohtii rakkautta, ihmisen ja koiran suhdetta sekä epänormatiivista perhettä. Kirjoittamisen lisäksi Storm esiintyy aktiivisesti. Koulutukseltaan Storm on kirjallisuustieteen tohtori.

 

Anne Saarinen
Kirjallinen sieppoukseni on satunnaista. Inspiraation iskeminen johtaa sanoilla huvitteluun. Ihmisyyden monisyinen koostumus, ilmiöt tai luonnon vuoden kiertoon liittyvät asiat saavat minut toisinaan tarttumaan kynään. Syntyy tummiakin tuumia valolla väritettynä. Runojani on taannoin vilahdellut muutamassa sanomalehdessä sekä paikallisten kirjoittajien antologioissa. Syksyisin tuotoksiani on Varsinais-Suomen runoviikoilla kulttuuritalo Villissä voinut lausuminani kuulla. Usein tekstit kuitenkin lepäilevät paperilapuilla pöytälaatikossa odottamassa seesteisempiä aikoja.

Asko Lehtonen
Olen salolainen runoilija ja toimittaja. Olen julkaissut kolme runokokoelmaa, kaksi pakinakokoelmaa ja runo/laululevyn. Runoissa pyrin tiiviiseen ilmaisuun, ja vuosien myötä niihin on tullut entistä enemmän surrealistisia sävyjä. Esitän tekstejäni sekä lausuen että kitaran säestyksellä. Neljännen runokokoelman julkaisen tulevana talvena.

 

Lava on illan aikana myös avoinna ihan kaikille halukkaille tulla esille omien sanojensa kanssa!

Runokahvila auki, varaa mukaan hieman käteistä!

Tapahtuma on osa Salon Runoviikon ohjelmaa ja sen järjestää Pro Rantakivet ry (Kulttuuritalo Villi), Sanojen Salo ja Kirjan talo (Turku). Tukea olemme saaneet Salon kulttuuripalveluista.

Vapaa pääsy.

Nähdään Villissä!