Kulttuuritalo Villi

Tule mukaan kulttuuritalo Villin elämään!

Salon kaupunginvaltuusto päätti 8.9.2014 yksimielisesti kumota rakennuksen purkupäätöksen, ja  luovuttaa vanha ruokalarakennus kulttuurikäyttöön Pro Rantakivet ry:lle. Talo siirtyi yhdistykselle 23.10.2014 allekirjoitetulla sopimuksella jossa määriteltiin,  että Pro Rantakivet ry hoitaa kaikki talon ylläpitoon ja korjaukseen liittyvät kulut itse. Tontista tehtiin 30 vuoden vuokrasopimus.

Ensimmäisenä projektina taloon saatiin sähköt marraskuussa 2014. Talon joenrannan puoleisessa päädyssä olevat pönttöuunit korjattiin talkootyönä ja saatiin käyttökuntoon. Vesi kytkettiin toukokuussa 2015 ja kaukolämpö lokakuun puolivälissä.

Saimme maaliskuussa 2015 apurahan Juha Punta-säätiöltä talon ulkomaalaukseen, josta suuri kiitos! Koko kesä tehtiin pohjatöitä ja kun syksy onneksi näytti aurinkoista puoltaan, saimme talon myös maalattua kahteen kertaan.

Pro Rantakivet emännöi ja isännöi kulttuuritalo Villiä (Vähäsillankatu 9, Salo). Se on kaupunkilaisten olohuone ja kohtaamispaikka. Talon suojiin ovat tervetulleita kaiken ikäiset kaupunkilaiset, lapsista senioreihin. Kokoamme erilaiset kulttuurin harrastajat ja ammattilaiset sekä yhdistykset saman katon alle.

Villissä voi työllistyä, ylläpitää ja kehittää työkykyä esimerkiksi osallistumalla erilaisiin talkoisiin ja projekteihin.

Villin tila muuntautuu moneksi. Se sopii pienimuotoiselle teatteri-, runo- sekä musiikkiesityksille, työpajoille, harrastuspiireille ja näyttelyille. Villiä voit vuokrata myös perhejuhliin sekä kokouksiin ja muihin tilaisuuksiin.

Villistä löytyy astiastot noin 80 hengelle, mutta mukavasti juhlijoita mahtuu taloon kerrallaan 50-60 henkeä. Lisäksi löytyy tarjoiluastioita, kukkamaljakoita/tuikkukuppeja sekä astianpesukone. Pöytäliinat ja muut mahdolliset pöytäkoristeet tuo asiakas itse.