Free Willi – VILLI JA VAPAA 20.9.-13.10.2019

Free Willi – Villi ja Vapaa

Vapaan Taidekoulun viimeisen vuosikurssin opiskelijoiden yhteisnäyttely Kulttuuritalo Villissä Pro Rantakivet ry:n kutsumana 20.9.-13.10.2019. Tervetuloa tapaamaan taiteilijoita Villiin torstaina 19.9.  Olette lämpimästi tervetulleita myös avajaisiin perjantaina 20.9. klo 17. 

Free Willi näyttely esittelee seitsemän, keväällä 2020 Vapaasta taidekoulusta taidemaalarin ammattiin valmistuvaa taiteilijaa, jotka ovat Inkeri Halme, Noora Kaunisto, Matilda Keränen, Anna Kurki, Sisko Pajari, Sasha Rotts ja Kati Sankala. Inkeri Halme (s.1985) on kotoisin Salosta.

Vapaa pääsy!

Yhteisenä nimittäjänä väri

Ryhmä on maalannut kolmen vuoden ajan tiiviisti yhdessä. Taiteilijat ovat jakaneet yhteisen ateljeen ja maalanneet paljon samoja harjoitusmalleja, joskus he ovat jopa käyttäneet samoista väreistä koottuja paletteja. Taiteen polut ovat kuitenkin oikukkaita ja yllättäviä, ja lopputuloksena on aina hämmästyttävän erilaisia maalauksia.

Näyttelyyn osallistuvia maalareita yhdistää väri, vaikka jokaisella on erilainen lähtökohta tekemiselleen. Kukin lähestyy väriä omalla tavallaan: väri voi toimia symbolina tai merkkinä, se voi olla väline ja muovattavaa materiaalia tai sillä voi olla itseisarvo.

Vapaa taidekoulu

Vapaa taidekoulu on perustettu vuonna 1935 Pariisin vapaiden akatemioiden esikuvan mukaan. Opinnot Vapaassa taidekoulussa kestävät neljä vuotta ja ne keskittyvät edelleen maalaustaiteeseen. Koulu toimii Helsingissä Kaapelitehtaalla.

Koulussa opiskelleita taidemaalareita ja taidemaailman vaikuttajia ovat esimerkiksi Carl Wargh, Tove Jansson, Sigrid Schauman, Unto Pusa, Sulho Sipilä, Torger Enckell, Tor Arne, Carolus Enckell, Timo Valjakka, Raili Tang, Risto Suomi, Eija-Liisa Ahtila, Cris af Enehielm ja Mari Sunna.