Martti Halme valittiin Pro Rantakivet ry:n puheenjohtajaksi

Martti Halme on valittu Pro Rantakivet ry:n uudeksi puheenjohtajaksi. Hän on toiminut Halme-Marttiaiemmin mm. Helsingin Elävän Musiikin yhdistyksen ELMUN ja Kiskoseuran puheenjohtajana.

Pro Rantakivet hallinnoi omistamaansa Kulttuuritalo Villiä (Vähäsillankatu 9, Salo) kaupungintalon ja joen välissä. Villin tilat sopivat taidenäyttelyille, pienimuotoiselle teatteri-, runo- sekä musiikkiesityksille, työpajoille, harrastuspiireille ja lisäksi tila on varattavissa erilaisiin kokouksiin ja juhliin.

Puheenjohtaja Martti Halme on huolissaan kaupungin heikkenevistä mahdollisuuksista tukea kulttuuritoimintaa nykyisessä taloudellisessa tilanteessa ja muistuttaa, että omaehtoinen kulttuurin tuottaminen Salossa on monin paikoin jo vaarantumassa. Kaupungin vetovoiman säilyttämisen ja kaupunkilaisten hyvinvoinnin edistämisen takia on tärkeää, että kulttuuritoimintaa tuetaan ja siihen rohkaistaan kuntalaisia ja yhdistyksiä.  Salon prosenttiperiaatteen säilyttämien on myös erittäin tärkeää. Prosenttitaide vaikuttaa koko alueen imagoon. Taide luo alueelle identiteetin ja lisää sen vetovoimaa asuinpaikkana ja matkakohteena.

Pro Rantakivet ry haluaa edistää kulttuurin ammattimaista tekemistä ja harrastamista sekä kehittää erilaisten yhteisöjen sekä niiden jäsenistön välistä toimintaa yhteistyössä kaupungin kanssa.